Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Aktualne promocje znajdziemy tutaj

Informacja ze strony ecolines.net/lv/en

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Aktualne promocje znajdziemy tutaj

 
Uwaga: Gdy zarejestrujemy się w programie PINS Lux Expresu otrzymamy 15 % zniżki na bilety i 50 pkt na start. Zapisujemy się pod linkiem: Rejestracja w programie PINS 

W związku z planowaną na dzień 1 kwietnia 2017 likwidacją tras południowych z Krakowa i Warszawy, mamy dla Was promocję na nasze ostatnie kursy.

Bilety w cenie 5 zł do miast: Praga, Budapeszt, Wiedeń, Bratysława, Brno i Donovaly będą dostępne w naszym systemie do końca marca.

 

     
Okres sprzedaży:
24.02.2017 – 31.03.2017
Okres podróży:
28.02.2017 –  31.03.2017
 
           
 
Ceny biletów: 
5 zł
Trasy:
Kraków ⇔ Budapeszt
Kraków ⇔ Wiedeń
Kraków ⇔ Praga
Kraków ⇔ Brno
Kraków ⇔ Donovaly
Kraków ⇔ Bratysława
Warszawa ⇔ Praga
 
           
 
Kod promocyjny: 
lastchance
     

Zdobądź swój bilet już teraz - pula biletów promocyjnych jest ograniczona!

Zaplanuj swoją podróż już dzisiaj!

 

 
 
 
 

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Przepis na grzane wino

Składniki:

butelka wytrawnego czerwonego wina,

2 laski cynamonu,

10 goździków,

pół cytryny,

100 g cukru lub miodu (ilość zależy od indywidualnych upodobań)

Składniki wrzucamy do wina i lekko podgrzewamy przez kilkanaście minut (absolutnie nie wolno dopuścić do tego aby wino się zagotowało). Aby uzyskać najbardziej odpowiedni dla siebie grzaniec trzeba trochę poeksperymentować ("Nie od razu Tallin zbudowano"). Można dodać tylko jedną laskę cynamonu  i kilka goździków mniej, osobiście też wolę mniej cukru niż w przepisie. Gdy dodajemy miód wtedy robimy to na koniec żeby go niepotrzebnie nie gotować. Lasek cynamonu szkoda wyrzucać, można je jeszcze raz wykorzystać. W czasie podgrzewania ulatnia się alkohol z wina, więc niektórzy zalecają dodanie brandy albo rumu żeby wzmocnić napój rozgrzewający. Po dodaniu rumu i ochłodzeniu wyjdzie nam coś podobnego do włoskiego vermouthu. Wysokoprocentowy alkohol dodajemy oczywiście po gotowaniu. Wino na grzaniec najlepsze jest czerwone wytrawne ale nie ma sensu kupować bardzo drogiego wina, bo po grzaniu przez kilkanaście minut i tak straci swoje drogie walory.